ترکیب سبزیجات و گیاهان شمال
قورمه سبزی گیلان حاوی ترکیبی از سبزیجات محلی منطقه گیلان است.
علاوه بر گیاهان معطر مانند چوچاق و خلاوش که با احتیاط به آن اضافه می شود، گیاهان مهم دیگری مانند شنبلیله، جعفری و گشنیز نیز در مواد موجود است.
مواد لازم برای 4 نفر
سبزیجات سبز شامل (پیازچه، گشنیز به همین مقدار، کمی بیشتر از همه جعفری، شنبلیله، یک سوم پیازچه و گشنیز، چند برگ چغندر، مقدار کمی خلواش و چوچاق) می باشد
بره بخارپز با یک تکه استخوان: 500 گرم
آب: به مقدار لازم
لیمو عمان: 2 عدد
لوبیا قرمز: 1/3 فنجان
پیاز تند: 4 قاشق غذاخوری
تخم مرغ آب پز: 4 5 5 عدد
گوجه فرنگی: 2 عدد
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه: به میزان لازم
روغن: به میزان لازم
مراحل تهیه سبزی رشتی
گام یک
از لوبیا قرمز برای تهیه خمیر سبزیجات شمال استفاده کنید. اما برخی از روستاهای شمال نیز به جای لوبیا قرمز از نخود استفاده می کنند.
لوبیاها را یک شب در آب خیس کنید و چند بار آب آن را عوض کنید تا تورم آن برطرف شود.
قسمت دوم
پیاز را به روغن داغ اضافه کنید سپس تفت دادن را ادامه دهید تا سبک شود، نمک و زردچوبه را به پیاز اضافه کنید.
گوشت را به پیاز داغ اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند.
لوبیاها را به گوشت و پیاز اضافه کنید و خوب مخلوط کنید. سپس قابلمه را با آب پر کنید تا گوشت و حبوبات خوب بپزند.
نکته: در تهیه قورمه سبزی شمالی گیلانی و مازندرانی می توانید به جای گوشت از مرغ نیز استفاده کنید.
کلاس سوم
در این مرحله که گوشت پخت، سبزیجات معطر نارنجی شمال را به مخلوط اضافه کنید.
مرحله 4 (اختیاری)
از بادمجان سوخاری برای تهیه سوپ سبزیجات شمال استفاده می شود. پس در این صورت بادمجان ها را پوست بگیرید و روی آن را ببرید. بادمجان را نمک بزنید تا تلخی آن گرفته شود سپس بادمجان را بشویید و بگذارید آب آن کشیده شود.
روغن را در تابه بریزید و وقتی داغ شد بادمجان ها را به تابه اضافه کنید و خوب تفت دهید. با کشک سبزیجات سرو کنید.
نکات مهم برای خوشمزه تر کردن سوپ سبزیجات
اگر در مرحله اول نمک اضافه کنید، گوشت و حبوبات به آرامی پخته می شوند. اگر در مرحله اول ادویه اضافه کنید طعم آن به دلیل پختن زیاد از بین می رود و تاثیری در طعم خورش نخواهد داشت. در این بین ادویه و نمک اضافه کنید.
برای تهیه این خورش ادویه مخصوص سبزی خورش را فراموش نکنید.
یک تکه یخ را به روغن نباتی سیاه اضافه کنید. این کار گریل را شکست داده و باعث آزاد شدن روغن آن می شود.
هر چه مدت زمان پختن سبزیجات بیشتر باشد طعم خورش بهتر می شود. پس شعله را کم کنید تا بجوشد.
- شنبه ۳۰ تیر ۰۳ | ۱۳:۰۳ ۶۸ بازديد
- ۰ نظر